Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Vijesti

06.04.2021.

Crna Gora domaćin 4. Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana

Crna Gora domaćin 4. Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana

Crna Gora će biti domaćin 4. Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana (WB6), shodno Akcionom planu za regionalno tržište (CRM AP), koji je usvojen u novembru 2020. godine u okviru Berlinskog procesa, Digitalni samit će se ove godine održati u hibridnom formatu, u formi online sesija i uživo sastanaka na najvišem nivou.

06.04.2021.

Izvještaj o konsultovanju zainteresovane javnosti u postupku pripreme Medijske strategije Vlade Crne Gore 2021-2025

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija objavljuje izvještaj o konsultovanju zainteresovane javnosti u skladu sa javnim pozivom koji je trajao od 1. do 30. marta 2021. godine

02.04.2021.

Srezentić: Udružimo ruke u definisanju boljih modela i uslova za rad medija

Srezentić: Udružimo ruke u definisanju boljih modela i uslova za rad medija

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, nastavila je danas Kontinuirani dijalog sa medijima. Sastanku su prisustvovali: glavni urednik portala Vijesti, Srdan Kosović,izvršna direktorica RTV Teuta, Ilmira Lika, direktorica Fos Media, Jelena Milatović, zamjenica glavnog i odgovornog urednika CDM portala, Aleksandra Obradović i direktor Agencije Mina, Jaša Jovićević.

31.03.2021.

Uspješno završen četvrti Forum „Pitaj ministra“

Uspješno završen četvrti Forum „Pitaj ministra“

Razvijanjem mehanizama koji će dalje snažiti mlade i više ih uključivati u procese donošenja odluka, možemo doprinijeti razvoju njihovih potencijala i osigurati napredak cijelog društva, ocijenjeno je tokom Foruma „Pitaj ministra“. Ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta, i javne uprave, digitalnog društva i medija, Vesna Bratić i Tamara Srzentić, kao i ministri vanjskih poslova i ekonomskog razvoja, Đorđe Radulović i Jakov Milatović, razgovarali su danas sa oko 20 studenata svih univerziteta u Crnoj Gori o pitanjima od značaja za njihovo obrazovanje i profesionalno usavršavanje, a razmijenjena su mišljenja i o aktuelnoj zdravstvenoj i ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori.

29.03.2021.

Lista nezavisnih procjenjivača za 2021. godinu

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, u vezi sa Javnim pozivom Ministarstva od 31. decembra 2020. godine utvrdilo je izmjene i dopune Dopunjene liste nezavisnih procjenjivača za 2021. od 21.12.2020 godine.

28.03.2021.

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija osudilo napad na Esada Kočana

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija osuđuje jučerašnji napad na glavnog i odgovornog urednika „Monitora“, Esada Kočana, i poziva nadležne organe da u najkraćem roku utvrde sve okolnosti ovog napada i kazne počinioca.

26.03.2021.

Vlada opredijelila pomoć medijima u iznosu od 150.000 eura: 120.000 eura za štampane medije i 30.000 eura za portale

Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, donijela odluku o dodjeli pomoći medijima u cilju prevazilaženja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, te za prvu grupu medija opredijelila pomoć u iznosu od 150.000 eura i to: 120.000 eura za štampane medije i 30.000 eura za portale.

25.03.2021.

Reagovanje povodom saopštenja Centra za zaštitu i proučavanje ptica

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija izražava žaljenje što Centar za zaštitu i proučavanje ptica nije dobio povratnu informaciju od nadležnih institucija u odnosu na kandidovanu peticiju o uvođenju privremene obustave lova i korijenite reforme lovstva.

25.03.2021.

Srzentić na sastanku Upravnog odbora institucija korisnica Horizontal facility II Savjeta Evrope

Srzentić na sastanku Upravnog odbora institucija korisnica Horizontal facility II Savjeta Evrope

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, učestvovala je na drugom sastanku Upravnog odbora institucija korisnica Horizontal facility II Savjeta Evrope, koji se danas održao u online formi.