Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Specijalni dodatak „Završi sve elektronski - ostani doma” uz dnevne novine „Vijesti“

Specijalni dodatak „Završi sve elektronski - ostani doma” uz dnevne novine „Vijesti“
Datum objave: 03.04.2020 09:28 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


„Više nego ikad pokazalo se koliki je značaj digitalizacije i novih tehnologija. Ova nova situacija nametnula je potrebu da građani mijenjaju usvojene obrasce ponašanja i da umjesto odlaska na šalter svoja prava pred javnom upravom ostvaruju elektronski. Isti zadatak je i pred javnom upravom. Naši službenici, takođe, moraju da mijenjaju navike i da prelaze na digitalne platforme u komunikaciji sa građanima. Nedavno smo radili istraživanja koja su pokazala da od deset građana, njih šest preferira odlazak na šalter i direktan kontakt sa upravom. Ovih dana se pokazalo da možemo i bez šaltera brže, lakše i bolje da komuniciramo. Da naš tradicionalni način komunikacije licem u lice možemo da zamijenimo elektronskim podnescima, prijavama i uslugama” kazala je ministarka javne uprave  Suzana Pribilović za specijalni dodatak „Završi sve elektronski - ostani doma“ koji je štampan uz dnevne novine „Vijesti“.

U ovom dodatku  može se pročitati o dostupnim elektronskim uslugama na portalu eUprave, kako do izvoda iz matične knjige rođenih, kako preko portala  eZdravlje zakazati pregled i dobiti recept,  kao i o elektronskim uslugama državnih organa. 

Ovo izdanje pripremljeno je u okviru projekta ,,Efikasna interna i eksterna komunikacija Strategije reforme javne uprave“, koji finansira Evropska unija u Crnoj Gori. Korisnik projekta je Ministarstvo javne uprave Crne Gore, a projekat sprovodi konzorcijum koji predvodi KPMG.


MINISTARTSVO JAVNE UPRAVE