Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministarka Pribilović posjetila opštine Petnjicu, Plav i Gusinje: Uručeni računari za elektronsko testiranje

Ministarka Pribilović posjetila opštine Petnjicu, Plav i Gusinje: Uručeni računari za elektronsko testiranje
Datum objave: 02.10.2020 18:00 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


MJU MJU
Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, sa saradnicima, boravila je danas u posjeti opštinama Petnjica, Plav i Gusinje.

Tokom sastanka u Opštini Petnjica, ministarka Pribilović i predsjednik opštine, Samir Agović, razgovarali su o aktuelnim projektima  i planovima u oblasti reforme javne uprave sa fokusom na unapređenje pružanja elektronskih usluga građanima.

Ministarka Pribilović je istakla da je opština Petnjica, kao jedna od mlađih opština, unaprijedila kvalitet svog rada i stvorila uslove za bolji kvalitet život njenih građana i da u narednom periodu treba raditi na unapređenju lokalne samouprave da bude pravi servis građana. 

Agović se zahvalio na donaciji računara i istakao da će opština Petnjica i u narednom periodu raditi na realizaciji mjera i aktivnosti u procesu reforme javne uprave. 

Na sastanku u opštini Plav sa predsjednikom opštine Mirsadom Barjaktarevićem ministarka Pribilović je  razgovarala o aktulenim projektima opštine i radu i uručila računare namijenjene za elektronsko testiranje prilikom zapošljavanja. 

Na sastanku u Opštini Gusinje, ministarka Pribilović i  predsjednica opštine Anela Čekić, razgovarali su o izazovima u oblasti reforme javne uprave i daljeg unapređenja rada jedinica lokalne samouprave.

Predsjednica opštine Čekić, se zahvalila na donaciji računara namijenjenih  za elektronsko testiranje prilikom zapošljavanja i istakla da je ova posjeta značajna za opštinu Gusinje zbog razmjene iskustava o novim zakonskim rješenjima i preporukama koje treba sprovoditi na lokalnom nivou.
 „Trudimo se da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih, da bi bili kvalitetan i odgovoran servis građanima i profesionalna, odgovorna samouprava“, kazala je Čekić. 

Ministarka Pribilović je uručila računare u opštini Petnjica, Gusinje i Plav  namijenjene za elektronsko testiranje prilikom zapošljavanja u organima lokalne samouprave i izrazila zadovoljstvo što je softversko rješenje u funkciji. Podsjetila je da je ovaj projekat podržan od strane Ministarstva javne uprave i Evropske komisije kroz sektorsku budžetsku podršku i ključni uslov za obezbjeđivanje transparentnost prilikom zapošljavanja.
 
 MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE