Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Srzentić - Medoks: Podrška Ujedinjenog Kraljevstva digitalizaciji javne uprave

Srzentić - Medoks: Podrška Ujedinjenog Kraljevstva digitalizaciji javne uprave
Datum objave: 16.12.2020 18:05 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


gov.me

„Crnu Goru i Ujedinjeno Kraljevstvo veže snažno strateško partnerstvo, koje u narednom periodu treba da bude ojačano u oblastima koje se odnose na unapređenje kapaciteta, digitalizaciju javnih usluga i unapređenje informacione bezbjednosti“, ocijenjeno je na sastanku ministarke javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamare Srzentić, i britanske ambasadorke u Crnoj Gori, Karen Medoks.

Ambasadorka Medoks je čestitala ministarki Srzentić stupanje na dužnost, te izrazila zadovoljstvo zbog mogućnosti da Ujedinjeno Kraljevstvo svojim iskustvima pruži podršku na planu unapređenja efikasnosti i pristupačnosti javne uprave i poboljšanja kvaliteta javnih usluga kroz modernizaciju i inovacije u javnom sektoru i izgradnju administrativnih kapaciteta. Ona je kazala da će UK u narednom periodu pružiti podršku unapređenju informacione i sajber bezbjednosti.

Ministarka Srzentić je zahvalila za  dosadašnju podršku britanske Vlade na planu unapređenja javne uprave u Crnoj Gori, snaženju administrativnih kapaciteta, prenošenjem znanja i vještina u oblastima državne uprave i realizaciju zajedničkih programa i projekata, te digitalizacije javnih usluga. Ona je kazala da su britanska iskustva u oblasti digitalizacija javnih usluga primjer najboljih svjetskih praksi, te da u narednom periodu treba uspostaviti modele saradnje kako bi se obezbijedio transfer najboljih iskustva. „U narednom periodu ćemo raditi na promjeni kulture kako da digitalizaciju stavimo u službu građana, te na koji način da uključujemo građane u identifikovanje i rješavanje problema“, kazala je Srzentić. 

Ona je ambasadorku upoznala sa prioritetima u radu ovog resora, te drugim projektima koji su važni za proces reforme javne uprave koji treba da obezbijede povećanje zadovoljstva građana uslugama i povjerenje građana u rad javne uprave. 

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE, DIGITALNOG DRUŠTVA I MEDIJA