Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Srzentić - Lundberg: Podrška UN-a u digitalnoj transformaciji javne uprave

Srzentić - Lundberg: Podrška UN-a u digitalnoj transformaciji javne uprave
Datum objave: 05.02.2021 14:40 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


gov.me

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, sastala se danas sa novoimenovanim rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, Piterom Lundbergom i stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori, Danielom Gašparikovom.

Ministarka Srzentić je čestitala stupanje na dužnost rezidentnog koordinatora UN-a u Crnoj Gori i upoznala ga sa prioritetima u radu ovog resora, koji je orjentisan na građane, kao i podsticanje digitalne ekonomije, te vizijama digitalne transformacije javne uprave.

Srzentić je kazala da je fokus rada usmjeren na upotrebu novih tehnologija, kako bi se na pravi način identifikovali i riješili izazovi sa kojima se građani suočavaju, te postigla efikasnost u radu javne uprave i da građani budu aktivni učesnici u kreiranju javnih politika.

Ona se zahvalila na podršci koju je UN u prethodnom periodu pružio i istakla da su veoma značajan partner i podrška za dalje unapređenje i funkcionisanje sistema javne uprave.

Rezidentni koordinator UN Lundberg je istakao zadovoljstvo imenovanjem na čelo tima UN u zemlji koja je prepoznata kao primjer dobre saradnje sa UN. Iskazao je spremnost za nastavkom saradnje u oblastima digitalizacije i IT sektora, kao i snažno opredjeljenje tima UN da nastavi podršku Crnoj Gori u ostvarivanju nacionalnih prioriteta.

„Ovdje smo da bismo zajedno radili i održali dobro uspostavljene mehanizme saradnje, kako bi osnažili podršku Crnoj Gori u ostvarivanju Agende održivog razvoja do 2030, naročito u odgovoru na pandemiju KOVID-19“, kazao je Lundberg iskazujući uvjerenje da će Crna Gora nastaviti rad na ispunjavanju Ciljeva održivog razvoja.

„Taj univerzalni razvojni plan jasan je putokaz oporavka i daljeg razvoja u kojem niko neće biti izostavljen.“, kazao je Lundberg.

Na sastanku je ocijenjeno da je veoma značajna saradnja UN i Vlade Crne Gore u cilju poboljšanja dobrog upravljanja i unapređenja demokratskog i digitalnog društva.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE, DIGITALNOG DRUŠTVA I MEDIJA