Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Srzentić - Gandel: Posvećeni smo unapređenju i optimizaciji procesa u upravi

Datum objave: 17.02.2021 15:50 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


gov.me


„Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija ima važnu misiju na evropskom putu Crne Gore i u punom kapacitetu je posvećeno unapređenju i optimizaciji procesa unutar same uprave. Posvećana sam stvaranju organizacije koja će na najbolji i najoptimalniji način odgovoriti ovim obavezama, a u centru svake transformacije je građanin. Javna uprava treba da, u svakom segmentu, bude usmjerena na potrebe i rješavanje problema sa kojima se građani suočavaju“ – kazala je ministarka Tamara Srzentić koja se danas sastala sa ambasadorom  Slovačke Republike, Borisom Gandelom.


Ministarka Srzentić je saopštila da je Vlada Crne Gore posvećena ispunjavanju obaveza iz svoje evropske agende, te da su u tom procesu jako važna iskustva i naučene lekcije drugih država koje su prošle taj put. 


Ona je, takođe, upoznala ambasadora sa predstojećim aktivnostima u oblasti reforme javne uprave i  pozvala da u narednom periodu definišu konkretne i praktične oblike saradnje.

 

„Slovačka Republika snažno i u kontinuitetu podržava evropsku integraciju Crne Gore, kao i politiku proširenja EU“ – kazao je ambasador Boris Gandel.


Ambasador Gandel je kazao da je Slovačka spremna da na svim nivoima pruži političku i ekspertsku podršku u procesu integracije Crne Gore u EU, a pogotovo u oblasti razvoja e-Uprave i digitalne transformacije javne uprave, imajući u vidu slovačka iskustva u ovoj oblasti.


Sagovornici su ocijenili da dvije države baštine tradicionalno dobre i prijateljske odnose, te da postoji prostor za produbljivanje saradnje u mnogim oblastima reforme javne uprave.


MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE, DIGITALNOG DRUŠTVA I MEDIJA