Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Srzentić-Ozan:Jača saradnja u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija, digitalizacije i inovacija

Srzentić-Ozan:Jača saradnja u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija, digitalizacije i inovacija
Datum objave: 19.02.2021 13:40 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


MJU
Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, sastala se danas sa ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan.

„Iskustva Turske u oblasti i razvoja eUprave su vrlo značajna za Crnu Goru na putu njenog digitalnog razvoja“ – ocijenila je ministarka Tamara Srzentić. Ona je kazala da  u narednom periodu treba prepoznati i definisati modele saradnje u ovoj oblasti kao osnov za dijeljenje najbolje prakse.

„Plan nam je da, koristeći  iskustva iz privatnog sektora i vodećih svjetskih tehnoloških kompanija, dizajniramo usluge usmjerene ka najvećim potrebama građana, što znači da je građanin u centru izrade svakog servisa, programa, politike i procesa”, saopštila je Srzentić. Ona je upoznala ambasadorku sa planovima u oblasti reforme javne uprave, te digitalne transformacije.
 
„Crna Gora je simbol multikluturalizma, omiljena turistička destinacija, država sa kojom njegujemo tradicionalno prijateljske odnose. Možete da računate na našu pomoć i iskustva, posebno u oblastima unapređenja usluga za građane, te prenos iskustva iz oblasti razvoja ICT-a i eUprave“, poručila je ambasadorka Ozan.

Ozan je kazala da je Republika Turska otvorena da sa Crnom Gorom jača ekonomsku saradnju, te da podijeli svoja iskustva iz oblasti razvoja zdravstvenog turizma.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE, DIGITALNOG DRUŠTVA I MEDIJA